Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΦΑΛΑΦΕΛ ΑΛΛΙΩΣ....


 

ΥΛΙΚΑ

1 κονσέρβα ρεβύθια 

3 σκελίδες σκόρδο

3 καρότα

1 φλυτζάνι αρακά

μισό ματσάκι αρωματικά βότανα, δυόσμο, μαιντανό, ρίγανη φρέσκια ή ότι άλλο μας αρέσει. 

αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη ξερή 

λίγο ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού, μια δυο κουταλιές σούπας

Μισό φλυτζάνι αλεύρι 

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Πως τα φτιάχνουμε...



Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή στη κουζινομηχανή να αλεστούν μαζί με τα σκόρδα. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, βάζουμε τα ρεβύθια που έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ. ( εμένα με βόλεψε η κονσέρβα γιατί μπορεί να θελήσω να τα φτιάξω χωρίς προγραμματισμό. Η κονσέρβα είναι ευκολία σε αυτή την περίπτωση)
Κόβουμε τα αρωματικά, και αφού έχουμε βράσει τα καρότα με τον αρακά τα ενώνουμε με τα αρωματικά και τα αλέθουμε επίσης. 
Ενώνουμε τα δυο μίγματα, βάζουμε και τα μπαχαρικά μας, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα μίγμα που πλάθεται γιατί θα βάλουμε κουταλιές στο τηγάνι που θα τα ψήσουμε. 
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για λίγο.
Ζεσταίνουμε τηγάνι αντικολλητικό, βάζουμε μέσα λίγο ηλιέλαιο και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με χούμους και αραβικές πίτες. 


Tips

Με αυτό το μίγμα μπορούμε να φτιάξουμε και βάφλες αν το βάλουμε να ψηθεί στην συσκευή της βαφλιέρας. Επίσης θα μπορούσαν να ψηθούν και σε τοστιέρα .

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου