Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μηλόπιττα τριφτή και έξυπνη

 Υλικά

6 μήλα
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο
160 γρ, νιφάδες βρώμης (11/3 φλυτζάνι)
210 γρ. αλεύρι (12/3 φλυτζάνι)
150 γρ. φυτικό βούτυρο παγωμένο
150 γρ. Ζάχαρη (3/4 φλυτζάνι( και μια κουταλιά γεμάτη για την κορυφή
1 κουταλιά κανέλας


Πως την φτιάχνουμε

Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την μαρμελάδα. 
Βάζουμε σε ένα μπολ  την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και μέσα τρίβουμε με τον τρίφτη το μισό βούτυρο. 
Μετά αρχίζουμε να βάζουμε εναλλάξ τρεις κουταλιές από το στερεό μίγμα αλευριού-βρώμης και μίγμα μήλου έτσι ώστε να υπάρχουν τρεις στρώσεις μήλου. Τελειώνουμε με το στερεό μίγμα βρώμης-αλευριού και μετά τρίβουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κορυφή. Σε κάθε στρώση φτιάχνουμε λίγο την υφή της με ένα κουτάλι. 
Επάνω από το βούτυρο στο τέλος πασπαλίζουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και λίγη κανέλα. 
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Δεν ροδίζει πολύ αλλά γίνεται λίγο πιο καστανό. 
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου