ΥΛΙΚΑ
Το υγρό από μια κονσέρβα ρεβύθια και μια κουταλιά ρεβύθια από το περιεχόμενο
1 1/2 κούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
11/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και κρατάμε 1 κουταλιά σούπας από τα ρεβύθια στην άκρη. Το ζουμί , περίπου 3/4 της κούπας το βάζουμε σε κατσαρολάκι και το βράζουμε περίπου 5 λεπτά να μείνει περίπου το μισό. ( ίσως και λιγότερο. Θέλουμε να συμπηκνωθεί αρκετά).Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ποτήρι του ραβδομίξερ ή στο μπλέντερ τα ρεβύθια που έχουμε κρατήσει, το υγρό τους που έχει κρυώσει, το ηλιέλαιο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε όπως θα κάναμε και με την κανονική μαγιονέζα.
Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται παραπάνω αλάτι πιπέρι ή λεμόνι. Αν θέλουμε την αρωματίζουμε με κάποιο αρωματικό, ή την κάνουμε κόκκινη προσθέτοντας της μέσα κόκκινη πιπεριά φλωρίνης και κόκκινη καπνιστή πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου